Güzel Sanatlar Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GMS131 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3+0+0 Zorunlu 5
GMS133 Turizme Giriş 3+0+0 Zorunlu 5
GMS135 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 5
GMS137 Gıda Güvenliği ve Hijyen 3+0+0 Zorunlu 4
GMS139 Temel Sanat Eğitimi 1+2+0 Zorunlu 4
İNG101 İngilizce I 3+0+0 Zorunlu 3
TDB101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GMS132 Gastronomi ve Yiyecek İçecek Tarihi 4+0+0 Zorunlu 6
GMS134 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 5
GMS136 İşletme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 5
GMS138 Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 5
HLC101 Kariyer Planlama 2+0+0 Zorunlu 2
İNG102 İngilizce II 3+0+0 Zorunlu 3
TDB102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS251 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 6
GMS253 Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 5
GMS255 Temel Pişirme Teknikleri 1+3+0 Zorunlu 6
GMS257 Mesleki İngilizce I 6+0+0 Zorunlu 4
[G] AICI3YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1
[G] UNISEC3YY Üniversite Seçmeli - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS252 Dünya Mutfağı Uygulamaları I 1+3+0 Zorunlu 5
GMS254 Unlu Mamuller ve Ekmek Yapımı 1+3+0 Zorunlu 5
GMS256 Mesleki İngilizce II 6+0+0 Zorunlu 4
GMS270 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Meslek Stajı I 0+0+0 Zorunlu 7
[G] AICI4YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1
[G] UNISEC4YY Üniversite Seçmeli - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS361 Dünya Mutfağı Uygulamaları II 1+3+0 Zorunlu 5
GMS363 Türk Mutfağı ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5
GMS365 Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 4
GMS367 Mesleki İngilizce III 6+0+0 Zorunlu 4
[G] YAB5YY Seçmeli Yabancı Dil - Zorunlu 3 1
[G] ADISI5YY Alan Dışı Seçmeli (Fakülte) - Seçmeli 4 1
[G] AICI5YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS364 Dünya Mutfağı Uygulamaları III 1+4+0 Zorunlu 6
GMS366 Soğuk Mutfak ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5
GMS368 Mesleki İngilizce IV 6+0+0 Zorunlu 4
GMS378 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Meslek Stajı II 0+0+0 Zorunlu 7
[G] YAB6YY Seçmeli Yabancı Dil - Zorunlu 3 1
[G] AICI6YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS475 Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 4
GMS477 Pastacılık Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5
GMS479 Mesleki İngilizce V 6+0+0 Zorunlu 4
[G] YAB7YY Seçmeli Yabancı Dil - Zorunlu 3 1
[G] ADISI7YY Alan Dışı Seçmeli (Fakülte) - Seçmeli 4 1
[G] AICI7YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 10 2
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GMS478 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mezuniyet Projesi 1+2+0 Zorunlu 4
GMS480 Yöresel Mutfaklar ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5
GMS482 Mesleki İngilizce VI 6+0+0 Zorunlu 4
[G] YAB8YY Seçmeli Yabancı Dil - Zorunlu 3 1
[G] ADISI8YY Alan Dışı Seçmeli (Fakülte) - Seçmeli 4 1
[G] AICI8YY Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 10 2
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster




https://obs.halic.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=1022