Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
CCC0101 Türk Dili/Turkish Language For Foreigners-I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
CCC0103 History of Turkish Revolution and Atatürk's Principles-I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
CCC0105 Advanced English I 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
HLU0020 Professional Ethics 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
HSF1001 Anatomy I 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
HSF1003 Physiology I 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
HSF1010 Microbiology 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT1001 Chemistry I 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT1003 Chemistry Laboratory I 0+0+3 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ARE1XX1 Area Elective I (2 Adet) - Seçmeli 6 2 Yüz Yüze
HLU0110 Introduction to Information Technology 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HSF0030 Quality Management 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HSF0120 Sign Language 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT1101 Community and Health 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
NUT1103 Demographics and Health 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT1105 Life Cycle in Nutrition 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
CCC0102 Türk Dili/Turkish Language For Foreigners-II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
CCC0104 History of Turkish Revolution and Atatürk's Principles-II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
CCC0106 Advanced English II 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
CCC0130 Carrier Planning 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
HSF1002 Anatomy II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
HSF1004 Physiology II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT1002 Introduction to Nutrition 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT1004 Chemistry II 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT1006 Chemistry Laboratory II 0+0+3 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT1008 Food Microbiology 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ARE1XX2 Area Elective II (2 Adet) - Seçmeli 14 2 Yüz Yüze
HLU0070 Communication Skills 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HSF0100 Healthy Living and Physical Activity 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HSF1030 Critical Thinking Skills 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT1102 Economy 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT1104 Basic Mathematics 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
NUT1106 Academic Translation and Writing Skills 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 37
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
NUT2001 Principles of Nutrition-I 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
NUT2003 Application of Nutritional Principles-I 0+0+4 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT2005 Food Chemistry-I 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT2007 Food Chemistry Analysis -I 0+0+3 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT2009 Nutritional Biochemistry-I 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ARE2XX1 Area Elective III (2 Adet) - Seçmeli 16 2 Yüz Yüze
HLU0101 Professional English I 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HSF0060 Innovation in Health 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2101 Food Processing Techniques 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2103 Nutritional Anthropology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2105 World Cuisine 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2107 Hygiene and Sanitation 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2109 Healthy Food Selection 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2111 Consumer Education 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2113 Turkish Culinary Culture 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NAE2XX1 Non-Area Elective - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 38
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
NUT2002 Principles of Nutrition-II 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
NUT2004 Application of Nutritional Principles-II 0+0+4 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT2006 Food Chemistry-II 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
NUT2008 Food Chemistry Analysis-II 0+0+3 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT2012 Nutritional Biochemistry-II 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
NUT2014 Mother and Child Nutrition 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NAE2XX2 Non-Area Elective II 0+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ARE2XX2 Area Elective IV (2 Adet) - Seçmeli 16 2 Yüz Yüze
HLU0102 Professional English II 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HSF0050 Psychology 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
HSF2002 Pharmacology 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HSF2004 First Aid 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2102 Nutrition Education and Consultancy 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2104 Nutritional Ecology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2106 Child, Adolescent and Adult Obesity 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2108 Water-Food Resources in the World and Sustainability 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2112 Food Toxicology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2114 Public Health 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT2116 Medical Biology and Genetics 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
PRP1006 Business Administration 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
Toplam AKTS 38
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
HLU0120 Occupational Health and Safety 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT3001 Food Service Systems I 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
NUT3003 Clinical Nutrition I 4+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
NUT3005 Clinical Nutrition Practice I 0+3+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT3007 Child Nutrition 4+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
NUT3009 Child Nutrition Practice 0+3+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NAE3XX1 Non-Area Elective III 0+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ARE3XX1 Area Elective V (2 Adet) - Seçmeli 16 2 Yüz Yüze
HLU0010 Scientific Research Methods 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HSF0013 Health Sociology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3101 Food Technology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3103 Basic Approaches to Evaluating Food Consumption Status 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3105 Eating Disorders in Adolescence 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3107 Psychology and Communication in Clinical Practices 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3109 Sports Nutrition 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3111 Standard Recipes Development 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3113 Nutrition Problems and Epidemiology in Society 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3115 Foods and Beverage Management in Tourism Sector 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3117 Nutritional Assessment of Community 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3119 Food-Nutrient-Drug Interactions 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 38
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
NUT3002 Food Service Systems II 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
NUT3004 Clinical Nutrition II 4+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
NUT3006 Clinical Nutrition Practice II 0+3+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
NUT3008 Nutrition in Childhood Diseases 4+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
NUT3012 Nutrition Practice in Childhood Diseases 0+3+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ARE3XX2 Area Elective VI (3 Adet) - Seçmeli 36 3 Yüz Yüze
NUT3102 Food Control and Legislation 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3104 Nutrition in Surgical Diseases 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3106 Methods to Determine Energy Expenditure and Physical Activity Level 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3108 Labor Nutrition 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3112 Cancer and Nutrition 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3114 Additives and Nutritional Supplements 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3116 Menu Planning in Special Cases 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3118 Exercise and Nutrition 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3122 Food Sensitivity and Nutrition 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3124 Scientific Publication Analysis 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT3126 Alternative Diets 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 54
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
NUT4001 Nutrition Seminar I 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
NUT4003 Clinical Practice in Adults Nutrition 2+12+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
NUT4005 Practice in Collective Nutrition Systems 2+12+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
NUT4007 Field Study in Community Health Nutrition 2+12+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
HSF4000 Graduation project 0+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
NUT4002 Clinical Practice in Child Nutrition 2+12+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
NUT4004 Elective Professional Applications 2+12+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
ARE4XX2 Area Elective VIII (2 Adet) - Seçmeli 16 2 Yüz Yüze
HSF4010 Biostatistics 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4102 Field Applications in Nutritional Sciences 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4104 Clinical Applications in Nutritional Sciences 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4106 Nutrition in Geriatrics 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4108 Evidence-Based Approach 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4112 Nutrition in Neurological and Psychiatric Diseases 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4114 Nutritional Case Practices in Oncology 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4116 Nutrition Management in Emergency and Disaster Situations 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4118 Planning and Evaluation of Researches 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4122 Biochemistry of Nutrition-Related Diseases 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4124 Nutrition and Behavior Disorders 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4126 Nutrition in Disabled Individuals 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4128 Physiology and Pathophysiology 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4132 Genetics and Nutrition 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4134 Nutrition in Metabolic Diseases 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4136 Graduation Study 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4138 Microbiota and Nutrition 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4142 Pediatric Nutrition Education and Case Practices 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4144 Nutritional Therapy in Transplantation Patients 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
NUT4146 Functional Foods and Health 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 38




https://obs.halic.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=1037&lang=tr