Güzel Sanatlar Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS1001 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS1003 Turizme Giriş 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS1005 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS1007 Gıda Güvenliği ve Hijyen 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS1009 Temel Sanat Eğitimi 2+1+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
HLÜ0120 İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0103 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0105 İngilizce I 3+0+0 Zorunlu 3 Uzaktan
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS1002 Gastronomi ve Yiyecek İçecek Tarihi 4+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS1004 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS1006 Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
HİT1006 Genel İşletme 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
OZD0102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0104 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0106 İngilizce II 3+0+0 Zorunlu 3 Uzaktan
OZD0130 Kariyer Planlama 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS2001 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS2003 Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS2005 Temel Pişirme Teknikleri 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
HLÜ0111 İleri Mesleki İngilizce I 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS2XX1 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
AİS2XX1 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
GMS2101 Gastronomi ve Medya 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2103 Temel Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2105 Gıda Muhafaza Teknikleri 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2107 Depolama Yönetimi ve Satınalma 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS2002 Dünya Mutfağı Uygulamaları I 1+3+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS2004 Unlu Mamuller ve Ekmek Yapımı 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GSF0010 Staj I 0+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
HLÜ0112 İleri Mesleki İngilizce II 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS2XX2 Alan Dışı Seçmeli (2 Adet) - Seçmeli 6 2 Yüz Yüze
AİS2XX2 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
GMS2102 Sosyal Davranış ve Protokol 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2104 Hizmet Pazarlaması ve Stratejileri 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2106 Baharat ve Kahve Kültürü 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS2108 Gıda Katkı Maddeleri 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS3001 Dünya Mutfağı Uygulamaları II 1+3+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS3003 Türk Mutfağı ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS3005 Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
HLÜ0113 İleri Mesleki İngilizce III 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS3XX1 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
AİS3XX1 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
GMS3101 Sürdürülebilir Gastronomi 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS3103 Örgütsel Davranış 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS3105 Gastronomi ve Girişimcilik 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
HLÜ0010 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
YDS3XX1 Yabancı Dil (Seçmeli) - Zorunlu 3 1 Yüz Yüze
HLÜ0521 Fransızca I 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HLÜ0551 İtalyanca I 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS3002 Dünya Mutfağı Uygulamaları III 1+4+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS3004 Soğuk Mutfak ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GSF0020 Staj II 0+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
HLÜ0114 İleri Mesleki İngilizce IV 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS3XX2 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
AİS3XX2 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
GMS3102 Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS3104 Restoran İşletmeciliği 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS3106 Mutfak Tasarımı 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
İŞF3004 İnsan Kaynakları Yönetimi 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
YDS3XX2 Yabancı Dil (Seçmeli) - Zorunlu 3 1 Yüz Yüze
HLÜ0522 Fransızca II 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HLÜ0552 İtalyanca II 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS4001 Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS4003 Pastacılık Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GSF4001 Bitirme Projesi I 0+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
HLÜ0115 İleri Mesleki İngilizce V 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS4XX1 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
AİS4XX1 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
GMS4101 Fonksiyonel Mutfak ve Uygulamaları 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4103 Duyusal Analiz 1+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4105 Miksoloji 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4107 Yiyecek ve İçecek Kültürü 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4109 Sokak Lezzetleri 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
HLÜ0020 Meslek Etiği 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
YDS4XX1 Yabancı Dil (Seçmeli) - Zorunlu 3 1 Yüz Yüze
HLÜ0523 Fransızca III 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HLÜ0553 İtalyanca III 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS4002 Yöresel Mutfaklar ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GSF4002 Bitirme Projesi II 0+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
HLÜ0116 İleri Mesleki İngilizce VI 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS4XX2 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
AİS4XX2 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
GMS4102 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4104 İleri Seviye Pastacılık 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4106 Yemek Stilistliği ve Yemek Fotoğrafçılığı 1+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4108 Yemek Sosyolojisi 3+0+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
GMS4112 Ziyafet Yemekleri ve Ziyafet Organizasyonu 1+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
YDS4XX2 Yabancı Dil (Seçmeli) - Zorunlu 3 1 Yüz Yüze
HLÜ0524 Fransızca IV 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
HLÜ0554 İtalyanca IV 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 25




https://obs.halic.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=1022&lang=tr