Meslek Yüksek Okulu / Gıda Teknolojisi Programı
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
AŞP107 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 4
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GTK103 Gıdalarda Temel İşlemler I 2+2+0 Zorunlu 4
KİM100 Genel Kimya 2+0+2 Zorunlu 5
TDB101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
TIP133 Temel Mikrobiyoloji 2+0+0 Zorunlu 5
[G] ADSI ALAN DIŞI SEÇMELİ - Seçmeli 4
[G] AİSI ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 4
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GTK106 Gıda Mikrobiyolojisi 2+0+2 Zorunlu 6
GTK110 Gıdalarda Temel İşlemler II 2+2+0 Zorunlu 5
GTK112 Gıda Kimyasi 2+0+0 Zorunlu 4
GTK114 Hijyen ve Sanitasyon 2+0+0 Zorunlu 3
TDB102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
[G] ADSII ALAN DIŞI SEÇMELİ - Seçmeli 20
[G] AİSII ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 4
Toplam AKTS 46
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GTK198 Yaz Stajı (45 Gün) 0+0+0 Zorunlu 12
GTK204 Gıda Katkı Maddeleri 2+0+0 Zorunlu 2
GTK211 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 4
GTK215 Gıda Muhafaza Yöntemleri 2+0+0 Zorunlu 2
GTK217 Meyve ve Sebze Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 4
GTK219 Tahıl Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 3
İNG101 İngilizce I 3+0+0 Zorunlu 3
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GTK202 Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı 2+0+0 Zorunlu 3
GTK212 Et Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 4
GTK214 Özel Gıdalar Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 4
GTK216 Yağ Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 4
İNG102 İngilizce II 3+0+0 Zorunlu 3
[G] AİSIV ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 12
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler