Meslek Yüksek Okulu / Aşçılık Programı
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
AŞP103 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2+0+0 Zorunlu 2
AŞP107 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 4
AŞP109 Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri 1+4+0 Zorunlu 4
AŞP113 Mutfak Tasarımı ve Organizasyonu 2+0+0 Zorunlu 3
AŞP115 Gıda Saklama Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 4
AŞP131 Gıda ve Personel Hijyeni 2+0+0 Zorunlu 2
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
İNG101 İngilizce I 3+0+0 Zorunlu 3
TDB101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
[G] AİS1 ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 32
Toplam AKTS 58
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
AŞP106 Yöresel Mutfaklar 2+2+0 Zorunlu 5
AŞP108 Mönü Planlama 3+0+0 Zorunlu 5
AŞP110 Soğuk Mutfak Hizmetleri 1+3+0 Zorunlu 5
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
İNG102 İngilizce II 3+0+0 Zorunlu 3
TDB102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
[G] AİS2 ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 32
Toplam AKTS 54
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
AŞP198 Yaz Stajı(45 İşgünü) 0+0+0 Zorunlu 12
AŞP205 Türk Mutfağı Uygulamaları 2+2+0 Zorunlu 4
AŞP207 Pasta ve Hamur İşleri Yapım Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 4
AŞP209 Dünya Mutfakları Uygulamaları I 2+2+0 Zorunlu 4
AŞP219 Vejeteryan Mutfak 2+0+0 Zorunlu 2
[G] AİS3 ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 8
Toplam AKTS 34
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
AŞP206 Et İşleme ve Pişirme Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 5
AŞP208 Dünya Mutfakları Uygulamaları II 2+2+0 Zorunlu 5
AŞP210 Maliyet Kontrolü 2+0+0 Zorunlu 4
AŞP212 Toplam Kalite Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 4
[G] ADIŞI1 ALAN DIŞI SEÇMELİ - Seçmeli 4
[G] AİS4 ALAN İÇİ SEÇMELİ - Seçmeli 8
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersleri Göster Seçmeli Dersler