|
|
1.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
ATA101
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
GMS131
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS133
|
Turizme Giriş
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS135
|
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS137
|
Gıda Güvenliği ve Hijyen
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS139
|
Temel Sanat Eğitimi
|
1+2+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
İNG101
|
İngilizce I
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
TDB101
|
Türk Dili I
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
ATA102
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
GMS132
|
Gastronomi ve Yiyecek İçecek Tarihi
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
GMS134
|
Beslenme İlkeleri
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS136
|
İşletme İlkeleri
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS138
|
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
|
1+2+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
HLC101
|
Kariyer Planlama
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
İNG102
|
İngilizce II
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
TDB102
|
Türk Dili II
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS251
|
Yiyecek ve İçecek Yönetimi
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
GMS253
|
Menü Planlama
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS255
|
Temel Pişirme Teknikleri
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
GMS257
|
Mesleki İngilizce I
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
[G] |
ADISI3YY
|
Alan Dışı Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
4
|
|
1
|
[G] |
AICI3YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
5
|
|
1
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS252
|
Dünya Mutfağı Uygulamaları I
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS254
|
Unlu Mamuller ve Ekmek Yapımı
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS256
|
Mesleki İngilizce II
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS270
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Meslek Stajı I
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
7
|
|
|
[G] |
ADISI4YY
|
Alan Dışı Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
4
|
|
1
|
[G] |
AICI4YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
5
|
|
1
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS361
|
Dünya Mutfağı Uygulamaları II
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS363
|
Türk Mutfağı ve Uygulamaları
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS365
|
Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri
|
1+2+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS367
|
Mesleki İngilizce III
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
[G] |
YAB5YY
|
Seçmeli Yabancı Dil
|
-
|
Zorunlu
|
3
|
|
1
|
[G] |
ADISI5YY
|
Alan Dışı Seçmeli (Fakülte)
|
-
|
Seçmeli
|
4
|
|
1
|
[G] |
AICI5YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
5
|
|
1
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS364
|
Dünya Mutfağı Uygulamaları III
|
1+4+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
GMS366
|
Soğuk Mutfak ve Uygulamaları
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS368
|
Mesleki İngilizce IV
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS378
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Meslek Stajı II
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
7
|
|
|
[G] |
YAB6YY
|
Seçmeli Yabancı Dil
|
-
|
Zorunlu
|
3
|
|
1
|
[G] |
AICI6YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
5
|
|
1
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS475
|
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS477
|
Pastacılık Uygulamaları
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS479
|
Mesleki İngilizce V
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
[G] |
YAB7YY
|
Seçmeli Yabancı Dil
|
-
|
Zorunlu
|
3
|
|
1
|
[G] |
ADISI7YY
|
Alan Dışı Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
4
|
|
1
|
[G] |
AICI7YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
10
|
|
2
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
GMS478
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mezuniyet Projesi
|
1+2+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
|
GMS480
|
Yöresel Mutfaklar ve Uygulamaları
|
1+3+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
GMS482
|
Mesleki İngilizce VI
|
6+0+0
|
Zorunlu
|
4
|
|
|
[G] |
YAB8YY
|
Seçmeli Yabancı Dil
|
-
|
Zorunlu
|
3
|
|
1
|
[G] |
ADISI8YY
|
Alan Dışı Seçmeli (Fakülte)
|
-
|
Seçmeli
|
4
|
|
1
|
[G] |
AICI8YY
|
Alan İçi Seçmeli
|
-
|
Seçmeli
|
10
|
|
2
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
Gruplu Dersleri Göster
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|