Meslek Yüksek Okulu / Aşçılık - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞP1001 Beslenme İlkeleri 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
AŞP1003 Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞP1005 Gıda Saklama Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞP1007 Gıda ve Personel Hijyeni 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
AŞP1009 Akademik ve Sosyal Oryantasyon 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
HLÜ0110 Temel Bilgi Teknolojileri 3+0+0 Zorunlu 3 Uzaktan
MYO1231 (İleri) Yüksekokul Mesleki İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
OZD0101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0103 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0105 İngilizce I 3+0+0 Zorunlu 3 Uzaktan
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞP1002 Soğuk Mutfak Hizmetleri 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AŞP1004 Menü Planlaması ve Yönetimi 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
MYO1232 (İleri) Yüksekokul Mesleki İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
OZD0102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0104 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OZD0106 İngilizce II 3+0+0 Zorunlu 3 Uzaktan
OZD0130 Kariyer Planlama 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
AİS1XX2 Alan İçi Seçmeli (2 Adet) - Seçmeli 8 2 Yüz Yüze
AŞP1102 Unlu Gıda Üretim Teknikleri 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP1104 Yöresel Mutfaklar 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP1106 Mutfak Tasarımı ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP1110 Ekmek Yapım Teknikleri 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYS1XX2 MYO Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
HLÜ0010 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HLÜ0020 Meslek Etiği 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0130 Yüksekokul Mesleki İngilizce 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0500 Çalışma Yaşamında Toplumsal Cinsiyet 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0510 Diksiyon ve Güzel Konuşma 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0520 Dünya Mutfakları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0530 Görsel Algı ve Estetik 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0540 İşaret Dili 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0550 Sektörel Yayıncılık ve Medya 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0560 Marka Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0570 Proje Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0580 Kent ve Kültür 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0590 Matematik Okuryazarlığı ve Temel Hesaplama Becerisi 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0600 Pazarlama 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0610 E-Ticaret 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0620 Güncel Sanat ve Eleştirel Bakış 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0630 Psikolojiye Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0640 İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0650 Etkili İletişim ve Görgü Kuralları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0660 Dijital Hikaye Anlatıcılığı 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0670 Dünya Mutfak Kültürleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0680 Tiyatroya Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0690 Sanat Terapisi ve Yaratıcılık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0700 Davranışsal İktisat 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0710 Tarihi Yapılar ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0720 Davranış Bilimleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0730 Endüstriyel Fizyoterapi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0740 Toplum Temelli Eğitim ve Sosyal Sorumluluk 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0750 Geleneksel Çocuk Oyunları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0760 Dijital Okuryazarlık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0770 Siyaset Bilimine Giriş 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0780 Küreselleşme ve Göç 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0790 Demokrasi ve İnsan Hakları 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0800 Yapay Zeka ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0810 Çalışma ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞP2001 Pasta ve Hamur İşleri Yapım Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AŞP2003 Dünya Mutfakları Uygulamaları I 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AŞP2005 Türk Mutfağı Uygulamaları I 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
MYO2020 Staj 0+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
MYO2231 (İleri) Yüksekokul Mesleki İngilizce III 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AİS2XX1 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
AŞP2103 Gıdalarda Duyusal Analiz 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2105 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2107 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2109 Çikolata İşleme Teknikleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2111 Mutfakta İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2113 Servis ve Sunum Tekniği 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2115 Gıda Mevzuatı 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2117 Vejetaryen ve Vegan Mutfak 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2119 Gönüllülük Çalışmaları 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2121 Baharatlar ve Soslar 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2123 Atık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2125 Yemek Sosyolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0120 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYS2XX1 MYO Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
HLÜ0010 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HLÜ0020 Meslek Etiği 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0130 Yüksekokul Mesleki İngilizce 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0500 Çalışma Yaşamında Toplumsal Cinsiyet 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0510 Diksiyon ve Güzel Konuşma 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0520 Dünya Mutfakları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0530 Görsel Algı ve Estetik 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0540 İşaret Dili 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0550 Sektörel Yayıncılık ve Medya 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0560 Marka Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0570 Proje Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0580 Kent ve Kültür 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0590 Matematik Okuryazarlığı ve Temel Hesaplama Becerisi 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0600 Pazarlama 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0610 E-Ticaret 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0620 Güncel Sanat ve Eleştirel Bakış 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0630 Psikolojiye Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0640 İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0650 Etkili İletişim ve Görgü Kuralları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0660 Dijital Hikaye Anlatıcılığı 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0670 Dünya Mutfak Kültürleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0680 Tiyatroya Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0690 Sanat Terapisi ve Yaratıcılık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0700 Davranışsal İktisat 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0710 Tarihi Yapılar ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0720 Davranış Bilimleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0730 Endüstriyel Fizyoterapi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0740 Toplum Temelli Eğitim ve Sosyal Sorumluluk 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0750 Geleneksel Çocuk Oyunları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0760 Dijital Okuryazarlık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0770 Siyaset Bilimine Giriş 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0780 Küreselleşme ve Göç 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0790 Demokrasi ve İnsan Hakları 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0800 Yapay Zeka ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0810 Çalışma ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞP2002 Dünya Mutfakları Uygulamaları II 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞP2004 Türk Mutfağı Uygulamaları II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
MYO2000 Bitirme Projesi 0+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
MYO2232 (İleri)Yüksekokul Mesleki İngilizce IV 3+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ADS2XX2 Alan Dışı Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
HLÜ0130 Girişimcilik 3+0+0 Seçmeli 3 Uzaktan
HLÜ0140 Sosyal Hayat 3+0+0 Seçmeli 3 Uzaktan
HLÜ0150 Film Okumaları 3+0+0 Seçmeli 3 Uzaktan
HLÜ0160 Siyasi Tarih 3+0+0 Seçmeli 3 Uzaktan
AİS2XX2 Alan İçi Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
AŞP2102 Restoran Tasarımı ve Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2104 Osmanlı Yemek Kültürü 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2106 Gastronomide Yeni Trendler 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2108 Hazır Yemek Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2112 Tarif Geliştirme Teknikleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2114 Et İşleme ve Pişirme Teknikleri 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2116 Yemek Yazarlığı 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2118 Mutfak Ürünleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2120 Maliyet Kontrolü 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2122 İçecek Bilimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2124 Kahve Gastronomisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2126 Moleküler Gastronomi 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2128 Butik ve Artizan Pastacılık 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2130 Osmanlı Saray Mutfağı 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞP2140 Ziyafet Yemekleri 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0140 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0150 Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYS2XX2 MYO Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
HLÜ0010 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
HLÜ0020 Meslek Etiği 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0130 Yüksekokul Mesleki İngilizce 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0500 Çalışma Yaşamında Toplumsal Cinsiyet 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0510 Diksiyon ve Güzel Konuşma 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0520 Dünya Mutfakları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0530 Görsel Algı ve Estetik 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0540 İşaret Dili 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0550 Sektörel Yayıncılık ve Medya 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0560 Marka Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0570 Proje Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0580 Kent ve Kültür 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0590 Matematik Okuryazarlığı ve Temel Hesaplama Becerisi 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0600 Pazarlama 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0610 E-Ticaret 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0620 Güncel Sanat ve Eleştirel Bakış 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0630 Psikolojiye Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0640 İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0650 Etkili İletişim ve Görgü Kuralları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0660 Dijital Hikaye Anlatıcılığı 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0670 Dünya Mutfak Kültürleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0680 Tiyatroya Giriş 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0690 Sanat Terapisi ve Yaratıcılık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0700 Davranışsal İktisat 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0710 Tarihi Yapılar ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0720 Davranış Bilimleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0730 Endüstriyel Fizyoterapi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0740 Toplum Temelli Eğitim ve Sosyal Sorumluluk 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0750 Geleneksel Çocuk Oyunları 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0760 Dijital Okuryazarlık 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0770 Siyaset Bilimine Giriş 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0780 Küreselleşme ve Göç 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0790 Demokrasi ve İnsan Hakları 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0800 Yapay Zeka ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MYO0810 Çalışma ve Toplum 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.halic.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=38&lang=tr